Brutális szemétdombok Magyarországon - videóval

Brutális szemétdombok tájsebként teszik tönkre Magyarország természeti és környezeti kincseit és most bemutatom nektek a legbrutálisabbakat.

A hulladékvadász mozgalom 4 éves és ezen apropóból egy videósorozatot indítottam Szebenyi Péter Youtube csatornámon, amiben minden apró részletet bemutatok a mozgalom megfogantatástól egészen a 2020. január 1-én megújuló új rendszerig.

A brutális szemétdombok videóban olyan helyszíneket gyűjtöttem össze, ahol az utóbbi 4 évbe hulladékvadász terepszemléket tartottunk.

A korábbi terepszemléink rendszeresen szerepeltek az országos médiában. A nyilvánosság és a kialakult illegális hulladékproblémák hiteles dokumentálása kapcsán a területeken tapasztalható állapotok napok, hetek alatt megoldásra kerültek.

Eredményeink magukért beszélnek

Az utóbbi 4 évben több mint 4500 bejelentést kaptunk a hulladekvadasz.hu -ra, amit feldolgozva nyilvánosságra hoztuk, publikáltuk a rendszerünkben. Utána továbbítottunk az illetékesnek, melynek hatására több mint 2000 helyszín került kitakarításra a közbenjárásunknak köszönhetően.

Továbbá a tevékenységünk kapcsán rengeteg rangos díjat nyertünk el környezetvédelmi szervezetünkkel.

2020 január 1-je, a megújulás pillanata.

A Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány több mint egy éves fejlesztés után az új év első napján indítja el új rendszerét, aminek a neve Zero Emission Waste Management. Célunk, hogy  az elkövetkező években nem csak Magyarországot, hanem az egész világot kitakarítsuk a mindent beborító mocsoktól. Részletek a videóban.

Ajánlott olvasmányok:

  • A hulladékvadász mozgalom megfogantatásról szóló videó ide kattintva elérhető.
  • Korábbi írásaim a hulladékvadászról itt elérhetőek.