Légy 4 lépésben környezettudatos!

Szeretnél környezettudatosabb lenni? Olykor a legapróbb lépések is elegendőek ahhoz, hogy életmódunk picivel is, de fenntarthatóbbá váljon.

kornyezettudatosabb-lepes.jpg

Íme 4 egyszerű lépés, amivel te is a környezettudatosság egyik hírnöke lehetsz: 

  1. Szelektáld a hulladékaidat!:
    Alapnak számít, de még sajnos nem elegen sajátították el. A hulladék érték, kiváló másodnyersanyag: fém, papír, műanyag, üveg, csak hogy párat említsek. Ha szeretnéd elmélyíteni a tudásodat a témában, akkor olvasd el a szelektív hulladékgyűjtés szabályai című cikket.
  2. Ne égess, komposztálj!
    A magyarországi felmérések szerint a lakossági hulladéktermelésünk 20-30%-át csak a konyhai és kerti zöldhulladék adja, amit megelőzéssel vagy – ha nincs rá mód – helyben való komposztálással tudunk környezettudatosság szerint legegyszerűbben felszámolni és újrahasznosítani. Az égetés bűn és irtó mód környezetszennyező tevékenység. Ha számít a környezeted egészsége felejtsd el mindörökre.
  3. Vásárolj hulladék nélkül!
    Járj termelői piacra és kerüld az agyoncsomagolt termékeket. Járvány idején is törekedj a tudatos választásra és vedd a hazait. Használj vászontáskát és ami talán még ennél is fontosabb ne vásárolj feleslegesen. Csak olyat dolgot vegyél, amire biztosan szükséged van.
  4. Ne szemetelj!
    A szemét kukába való ezt mindenki tudja, de sokan ennek ellenére is eldobálják. Ezzel a problémával mi hulladékvadászok rendszeresen testközelből szembesülünk, hiszen a Hulladékvadász mozgalmat 2016-ban jött létre és azóta több mint 5000 bejelentés érkezett az online felületünkre és több mint 2000 bejelentés sikeresen megoldásra került a közbenjárásunknak köszönhetően.

Ha ez a 4 lépés nem lett volna elég, hogy környezettudatosabb legyél, akkor ajánlom figyelmedbe további lépéseket bemutató, a Környezettudatosság 7 egyszerű lépésben című cikket.