10 zöld facebook csoport, amibe be kell lépned!

Összegyűjtöttem 10 zöld facebook csoportot, amelyekből rengeteg tudást szerezhetsz és a környezetvédelemben elhívatott ökoharcosokat ismerhetsz meg.

A Facebook több személyiség romboló hatása mellett hasznos elemekkel is rendelkezik. Nem csak a rég nem látott ismerőseinket, hanem hasznos közösségi csoportokat is találhatunk a közösségi médiát uraló óriáson.

Háztartásom hulladék nélkül. 
Jelenleg több mint 24 000 taggal rendelkezik, a legnagyobb zero waste témájú csoport, aminek a célja a háztartásban keletkező hulladék csökkentése. A csoportot még 2016 év elején indított el Tóth Andi, aki azóta is a közösség vezetője. A csoportba belépve a kérdéseidre az adminisztrátorok vagy a lelkes tagok kapásból reagálnak, segítenek.

Hidd el nekem: nem érdemes kimaradni belőle.

Együtt a Földért!
A csoport jelenleg 5300 taggal rendelkezik. Az Otthonom a Föld című facebook oldal adminisztrátorai alapították, amiben minden zöld, környezetvédelmet érintő hírt, eseményt meg lehet osztani.

10-zold-facebook-csoport.jpg

 

Környezetvédelmi influencerek IDE – Csatlakozz!
A csoportot én hoztam létre azoknak, akik a közösségi médiában szeretnék hatásosabban a környezetvédelem igéjét népszerűsíteni. A csoport tagjainak segítséget nyújtok a Facebook, Youtube, Tiktok, Snapchat és Instagram használatában is. Cél az, hogy minél többen, minél magasabb színvonalon, hitelesen képviseljék a zöld ügyet a közösségi médiában.

Légy te is környezetvédelmi influencer.

Műanyag nélkül boldogan – tippek, trükkök
Jelenleg több mint 6000 taggal rendelkező csoport a műanyag nélküli életet népszerűsíti és mutatja be a lehetséges alternatívákat. Nagyon lelkes és tenni akaró tagokkal rendelkezik, érdemes csatlakozni. A csoport adminisztrátora még a Csomagolásmentes flashmob eseményen is részt vett, Esztergomban.

Szelektív hulladékgyűjtés
A háztartásban keletkező hulladékok megfelelő szelektív gyűjtésének a csínját-binját bemutató csoport. Hasznos, ha nem akarsz feleslegesen értékes hulladékot a szemétbe dobni.

Neked hulladék, másnak érték!

Hulladék cserebere, avagy a használt tárgyak börzéje
Jelenleg közel 4000 taggal rendelkező facebookos piaci csoport, ahol ingyen cserélnek gazdát a csoportba feltöltött értéktárgyak. A postaköltség fizetendő csupán, ha szükséges.

Mulcsolás és komposztálás
Több mint 10 000 taggal rendelkező csoport, ami a mulcsolás és komposztálás témakörében jelenleg a facebookon a legnépszerűbb csoport. Az itt létrejött közösség adminisztrátorai sokat tettek azért, hogy napról napra egyre többen foglalkozzanak a kerti, illetve a konyhai zöldhulladékuk újrahasznosításával.

Érdemes csatlakozni!

Hulladékvadászok – Csatlakozz!
Nem csak a háztartásban keletkező hulladék okoz problémát, hanem a környezetbe kihordott hatalmas mennyiségű szemét is. A hulladékvadászok mozgalma mára már országos méretett öltött. Ők az igazi zöld őrszemek, akik nyitott szemmel járnak Magyarországon és bejelentik az illegálisan kialakult hulladékproblémákat.

Trashtag Hungary – környezetünk megmentői
Ha te nem is, de a csoport tagjai rendszeresen szedik fel mások után az eldobált szemetet. Példaértékű csoport, ahol rendszeresen szemétszedési, plogging-és cigicsikkszedő versenyek eseményei kerülnek megosztásra. Nincsenek még sokan, de megtisztelő közéjük tartozni.

VIDÉKEN ÚJRAKEZDŐK
Közel 80 000 taggal rendelkező vidéki életet népszerűsítő csoport, ami talán kicsivel tágabb értelemben érinti a környezetvédelmet, mint az eddig említett csoportok. Sok érdekességgel találkozhatunk a csoportban: gazdálkodás, vidéki élet és annak lehetőségeivel, de a környezetvédelem is része a csoport közösségének az életének.

Bízom benne sokan hasznosnak ítélik az általam kigyűjtött 10 zöld facebook csoportot, ahol hasznos információkra vagy társakra lelhet az, aki tenne a jövőnkért.