Legrégebbi zöld ünnep, a Madarak és fák napja

A Madarak és fák napja hiszitek vagy sem, de Magyarország legrégebbi és legpatinásabb zöld ünnepe, amit minden évben május 10-én rendeznek meg.

Ezt a neves napot több mint 100 évvel ezelőtt Herman Ottó magyar természetkutató hozta létre, hogy egy napot szenteljünk a természeti értékeink megóvására.

A Madarak és fák napja üzenete egyre fontosabb!

Az eseményt 1906-ban rendezték meg első alkalommal (pont a Dédim születési éviben),  amikor még a környezetvédelem fogalma még szinte nem is létezett. Ilyenkor az emberek ezen a napokon kirándulásokon vettek részt és fákat ültettek vagy madárodúkat helyeztek ki és cikkekkel és kiadványokkal hívták fel a figyelmet a természet védelmére, akárcsak ma.

A legpatinásabb és a legrégebbi zöld ünnep, a Madarak és fák napja

Világszerte több környezetvédelmi probléma miatt gombamód szaporodnak a különböző világnapok és nemzetközi akciók (Műanyagmentes július), ahol az emberi tevékenység pusztító hatásaira, bolygónk égető problémára hívják fel a figyelmet.
zold-unnep.jpg
Segítsünk együtt a természetnek, hogy a Madarak és fák napja alkalmán minél több ismerősünk és barátunk figyelmét felkeltjük a természeti értékeink védelmére!

Így keltsd fel a figyelmüket:

  • a legegyszerűbb, ha a közösségi médián minél több zöld témájú cikket osztasz meg;
  • mutass nekik jó példát (szedj szemetet, kertészkedj, törekedj a hulladékmentes életmódra)
  • ültess fát (ősz közepétől tavasz közepéig lehet fát ültetni);
  • és ha értékesnek gondolod ezt a cikkemet, akkor kérlek oszd meg velük.

További tartalmak is érdekelnek, amikkel foglalkozom, akkor ajánlom figyelmedbe a blogomat, ahol környezetvédelem, kertészkedés, újrahasznosítás témákkal kapcsolatban rendszeresen olvashatjátok írásaimat, illetve emellett a youtube csatornámon is rendszeresen zöld tartalommal jelentkezem.

Bízom benne, hogy a Madarak és fák napja a koronavírus-járvány ellenére is sikeres lesz és minél többen tudnak hozzá csatlakozni, akár csak egy közösségi zöld megosztással.

Tudjátok: Nélkületek nem sikerülhet!

Olvasd el a Madarak és fák napja című cikkemet a blogomon.